Friday, October 14, 2011

Jalan2 Langkawi. :P

since bosan duduk kat Proton nih dan sy x bawa laptop untuk buat keje *thank God along bw laptop, so x bosan sgt*, mari update entry lagi. Kali ni review vacay g Langkawi aritu. Percutian pre-honeymoon berdua bersama kakaseh tersayang *hiks* bestie sy Fifi. Sepatutnya vacay ni pergi berempat. Tapi dua org lagi cancel. So, gamble la kami berdua pergi berjalan. Bercuti selama 4 hari (12-15 Sept 2011), tengah mood raya lg ok. Cuak sebab xpernah pergi merantau jejauh berdua. Selalunya geng Sengetz pasti bersama. Paling kurang pn aritu g Penang berlima. tp ni pecah rekod g berdua je. Biaselah ni beli tiket promo AirAsia. Pergi Langkawi RM54 pergi balik.berbaloi............. Dah. Layan gambor. Zaaassssssssssssss..!




Gambar tak ikut susunan sangat. hehe..malas nk susun dah masuk macam ni. Ni Geoforest Kilim. MMg nk sangat g tour ni. tapi mahal sangat. satu bot RM200. Kami berdua je. x mampu. Destinasi bajet la katekan. ;)



Ni pulak g Air Panas. Tapi x tahu mane yg panas nye. sejuk je air-airnye. Tapi dalam tu cantek. so just pusing2 then amek gambo kat luar ni je..



Ni tmpat memula ktorang g. Tanjung Rhu. Cantik. Xde org pon. hehe.. kalau dtg reramai mmg best nih. :)




Ni pulak Telaga Tujuh. Penat mendaki woi! Sampai waterfall die ok lagi. Tapi sbb nak tgk jugak telaga tujuh tu mcm mane.. naik jugakkkk.. hah.amek kau. Pancit jugak lah........


*eh.da kenapa gambo nih. malas nk betolkan. Layan je. *



*Ni la Telaga Tujuh nye...byk foreigner je atas ni.berjemurrrrr...*


Ni la die Sky-Bridge! da lame ngidam nk naik. Akhirnye, sampai jugaaaa.... :)




*mmg scary laa.. gua gayat owkehhh* 


Ni g tempat Beras Terbakar. Tapi baca dr huraian tu, bukan 'ter'bakar. tapi 'di'bakar. huhuhuhu.. pEace.



*menong je laa..* 

Hurm, ni la tpt yg paling dinanti2. Dataran Lang. tapi frust giler bila tengok2 je tgh construction helangnye.. bengang2... :(




*oleh sebab frust and xde org disitu, kami pon buat keje mereng sikit. guna SLR buat continuous timer for 10 snapshots. Entah brape kali ulang ntoh le..Sampai xlarat nk posing dah le.*





Then kami g Mardi Agrotechnology Park! Best! dapat jenjalan dlm ni naik trak pastu makan buah-buahan free! tu yg penting. FREE! Makan le selagi ade dlm tray tuh. :D


 *comey kan? hiks. tengokla sape snap. :P*



Hehe.. Ni la map kami sepanjang berada disana. Backpackers kan katenye.. Buat jadual perjalanan sendiri. Memang satu Pulau Langkawi kami pusing *sewa kereta*. Cuma xdpt buat Islands Hopping je sbb terlepas bot jam 9pagi. Then yg petang puye malas nak amek. InsyaAllah ade rezeki pergi next time reramai. ;)





Hasil belian kami berdua. Pp mmg juara. ;P





Nak pulang dahh...



Saje :P 




p/s: Next Phuket! Tunggu kamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~~



4 comments:

  1. Best2! Enjoy your time selagi single. Hehe..

    ReplyDelete
  2. hehe..thanks kak uda.. :)

    ReplyDelete
  3. Cool la you all ni bleh gi vacation berdua je. Sempoi habis.

    ReplyDelete